dilluns, 3 de novembre del 2008

Gràcies a Broadway: Wicked

Aquesta setmana us presentem un dels musicals més màgics i encantadors que podem veure tant a Broadway com a Londres i que està protagonitzat per dues bruixes: la Glinda i l'Elphaba.

Wicked ens narra la història d'amistat entre dues noies, una de molt sol·licitada (Glinda) i l'altra una mica estranya i incompresa (Elphaba). Aquest musical està basat en la famosa novel·la de Gregory Maguire i que ens explica perquè la bruixa de l'Oest d'El mag d'Oz era dolenta. Què li va passar? Per què mor tot just començar la història de la Dorothy?
Wicked ens ho explica amb la música de Stephen Schwartz i les lletres de Winnie Hollzman. En el repartiment original del 2003 hi van participar Idina Menzel (Elphaba), Kristin Chenoweth (Glinda) i Joel Grey, un dels actors llegendaris del teatre musical conegut per la seva interpretació del Mestre de cerimònies a Cabaret el 1972.

Us adjuntem un fragment del musical, concretament de la cançó One short day, en el qual les dues protagonistes arriben a ciutat Maragda per parlar amb el gran mag d'Oz. Les actrius són la Idina Menzel i Kristin Chenoweth.