dilluns, 23 de febrer del 2009

La Tertúlia

Arran del cas de la mort de Marta de Castillo hem pogut veure novament l’engranatge i ritme vertiginós que han agafat els diferents mitjans de comunicació per tal d’informar dels fets amb el màxim de precisió.
Avui, a l’espai de tertúlia del programa, volem demanar-vos opinió sobre l'esdeveniment informatiu creat al voltant d’aquest succés. Des de la desaparició de Marta del Castillo tots els mitjans s’han interessat per la notícia, han seguit les investigacions, els resultats d’aquestes i, fins i tot, n’han fet diversos programes de televisió on el morbo ha estat un aspecte essencial.

Des de simples directes amb la zona on podria trobar-se el cos sense vida de la víctima, a directes més de plorera amb els pares de Marta, passant a llargs programes de televisió, on mitjançant casos d’assassinats similars, es buscava el debat, la denúncia a la justícia i fins i tot la llàgrima fàcil.

És cert que la mort de Marta del Castillo ha estat un cas que ens ha afectat a tots, que tots l’hem denunciat i n'estem avergonyits de l’actuació dels joves presumptes delinqüents; però hi ha límits en la informació, val qualsevol cosa?

Avui ens volem preguntar què és informació i què espectacle. Com hauríem d’actuar els mitjans per no crear un circ mediàtic al voltant de temes tan delicats com aquest.