dimecres, 11 de febrer del 2009

Dilluns Tancat: Manga + Pop: Murakami

Aquesta nit, s'està celebrant l'inauguració d'una de les que serà sens dubte l'exposició de l'any : ©Murakami. L'artista japonés aterra al Guggenheim per presentar-nos la seva obra, una barreja de pop i manga que han catapultat a aquest visionari fins a obtenir les millors crítiques artístiques del moment.




En el seu univerises, no hi ha diferència entre escultures, pintures i figuretes que penjen dels mòvils, tot es un: una voluntat, una expressió, un negoci.


Com a aportació al món de l'art podem destacar la seva guerra contra les tres dimensions i el seu estil "superflat". Segons les seves paraules va crear aquesta paraula per superar el mon bidimensional. "Quan miren un paisatge per una pantalla de TV o quan tanquen i obren diverses finestres davant d'un ordinador, això es un món "superflat, on les dimensions clàssiques es trequen", ha afirmat recentment Murakami.


L'artista a assegurat que quan va començar en el mercat de l'art, a final dels 90, era tan dificil per un japonés treballar en museus occidentals com per un occidental treballar en el món del manga. Per això, ell va opt per multiplicar l'estereotip japonés i traslladar-lo a la seva obra. Així que es recurrent trobar escultures amb faccions típicament mangues. "La formula que vaig buscar i amb la que he trionfat més es crear uan serie de personatges com les flors sonrients, per exemple, ja que tenen molts i variats significats. La flor expresa felicitat però també ironia".


Si volem endinsar.nos en el món d'aquest japonès que ha treballat amb grans firmes comercials, com Luis Vuitton, tenim temps fins el 31 de març