dilluns, 18 de maig del 2009

La Tertúlia

Primer va ser la Copa del Rei, ara ha estat la Lliga, i és que un Barça del tot imparable sembla que està portant prou maldecaps als polítics de la ciutat Comtal.

Barcelona, concretament, la plaça de Catalunya i Canaletes, han estat els llocs de celebració d'ambdues gestes. En el cas de la Copa del Rei, una minoria de brètols, va fer que la nit acabés amb un total de 45 detinguts, i prop d'una cinquantena de ferits lleus.

Dissabte passat, la celebració de la Lliga, va augmentar aquestes xifres, donant com a resultat 65 arrestats i un centenar de ferits.

Sabem que sovint es tracte d'un grup de gent que sumant-se a aquest tipus de celebracions, intenten rebentar-la i posar en evidència aquells que realment celebren una fita aconseguida pel seu equip. Ho vam veure també, en el cas de les manifestacions anti-Bolonya, com un grapat de joves van carregar-se l'acte pacífic convertint via Laietana en un camp de batalla.

Ara arriba el moment de buscar possibles solucions, i una d'elles és la de canviar el lloc de celebració d'aquest tipus d'esdeveniment. Transportar-los per tant, a un lloc on no empaiti a ningú.

Però ens venen una sèrie de preguntes al cap. Celebrar una victòria del Barça a Canaletes, no és un acte acordat, és una acció que surt de manera espontània. No s'hauria de fitxar a aquests delinqüents, i que quan hi hagi celebracions d'aquest caire, hagin de presentar-se a comissaria i fitxar?

Quines solucions veieu possibles?